Begin

Inge?

Contact

Etalages

Les

 

Workshops Hoogdruktechnieken

Linosnede 
Een onderschatte drukmethode

Bij een linosnede wordt met gutsen een afbeelding in linoleum gesneden om deze vervolgens af te drukken. Het is een veelzijdig en expressieve druktechniek, waarbij van één linosnede vele afdrukken gemaakt kunnen worden. Er wordt aandacht besteed aan het ontwerpen, snijden en drukken. Ook andere mogelijkheden zoals het etsen van linoleum en de meerkleurendruk komen aan de orde. Eventueel kan tekst gebruikt worden.

Monotype
Verrassend en direct

Bij een monotype wordt de inkt  rechtstreeks op een plaat aangebracht en afgedrukt. Deze techniek laat weliswaar niet veel afdrukken toe, maar het is een eenvoudig uit te voeren druktechniek, die vele mogelijkheden kent. Te denken valt aan lijntekening, overdrukken en gebruik van structuur.

Overige hoogdruktechnieken

Reliëfets, materiaaldruk, collagedruk
Verrassende en vaak onbekende manieren van afdrukken, ieder met een eigen verrassend karakter.

In alle gevallen wordt er naar gestreefd zo veel mogelijk hulpmiddelen te gebruiken die de cursisten thuis voorhanden hebben.

terug naar overzicht

Wanneer?
Deze workshops worden alleen gegeven bij groepsaanmelding van 5 tot 7 personen (of meer personen bij workshop op locatie) en duren van 10.00 tot 17.00 uur. Datum en programma in overleg.

Kosten?
85,- per persoon per workshop, incl. koffie/thee en materiaal